Miketić: Iskoristiti tunele kod Pančevačkog mosta za proširenje trase BG voza 1Foto: Beta/AMIR HAMZAGIC

Poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić predložio je danas da se iskoriste dva tunela u blizini Pančevačkog mosta za proširenje trase BG voza do naselja Karaburma, Višnjica i Mirijevo.

Miketić je naveo da je za korišćenje tunela izgrađenih 1977. i 1997. godine neophodno „samo postaviti pragove, prugu i sagraditi nadzemna stajališta“, i ocenio da se to može jeftino i brzo uraditi i da bi voz mogao da saobraća već sledeće godine ako „postoji politička volja i razum“.

„Produžetkom linije BG voza do Karaburme, Višnjičke banje, Mirijeva, ta naselja bi bila povezana sa centrom i sa Novim Beogradom do kojih bi se stizalo za 15 minuta a ne za 45 minuta koliko sada treba“, naveo je Miketić a prenela stranka Zajedno.

Ocenio je da „jedino BG voz može spasiti Beograd totalnog saobraćajnog kolapsa“, i da treba odmah produžiti BG voz do Pančeva, Pazove, Mladenovca, Lazarevca i kupiti dve nove kompozicije i duplirati broj polazaka.

„Ova pruga je obnovljena i može krenuti odmah. Sledeće godine završiti prugu do Aerodroma, adaptirati postojeće tunele Karaburma i dovesti prugu do Karaburme, Višnjice, Mirijeva i Beograd za godinu dana može imati pravi gradski voz“, naveo je Miketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari