Mladenović: Simboli Beograda u bojama Italije, Kine, Španije, Irana i Francuske 1Mladenović Foto: Beoinfo

Grad Beograd će u znak solidarnosti i podrške prijateljskim narodima gradske simbole obeležiti u bojama zastava Italije, Kine, Španije, Irana i Francuske, najavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Kako je u izjavi za Beoinfo istakao Mladenović, na ovaj simboličan način pruža se podrška ljudima koji se bore sa virusom korona, ali i zahvalnost Kini za svu pomoć koju nam pruža.

„Planirano je da se nekoliko objekata, kao što su Palata Albanija, Most na Adi, Most Gazela, Brankov most, Novi železnički most i Narodna skupština obeleže u bojama italijanske zastave 19. i 20. marta. U znak zahvalnosti narodu Kine, za svu podršku i pomoć koju nam pruža svih ovih godina, ali i u ovim teškim trenucima, ista zdanja obeležiće se nacionalnim bojama Kine 21. i 22. marta. Nastavićemo sa ovakvom simboličnom podrškom narodu Španije 23. i 24. marta, narodu Irana 25. i 26. marta i narodu Francuske 27. i 28. marta“, naveo je Mladenović.

Poruka ove simbolike, dodao je Mladenović, jeste da nema predaje i da svi zajedno možemo da pobedimo pošast koja je zadesila čitav svet.

O ovoj simboličnoj akciji Grada Beograda staraće se Javno komunalno preduzeće „Javno osvetljenje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari