Na Vračaru uskoro pet kulturno-istorijskih celina 1Foto: Opština Vračar

Na Vračaru će uskoro biti proglašeno pet kulturno-istorijskih celina, i to Smiljanićeva ulica, Krunska, Krunski venac, Neimar i deo uz Ulicu kneza Miloša, dok će šesta, Istočni Vračar biti proglašena sledeće godine, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na sastanku sa predstavnicima tri inicijative građana te opštine.

Vesić je danas održao sastanak sa Udruženjem Topolska, Društvom za ulepšavanje Vračara i Društvom za ulepšavanje Krunskog venca, kome su prisustvovali i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, glavni gradski urbanista, direktorka gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture i predstavnici drugih opštinskih i gradskih institucija, saopštio je Beoinfo.

Vesić je rekao da je postignut dogovor o zajedničkom razvoju i očuvanju Vračara, i da će ubuduće predstavnici ta tri udruženja učestvovati na sednicama Кomisije za planove i davati predloge i inicijative tokom usvajanja urbanističkih planova za Vračar.

Zamenik gradonačelnika je upoznao predstavnike tri inicijative i sa planovima grada za rekonstrukciju Kalenić pijace, pozorišta Dadov i trga na Crvenom krstu, kao i o proširenju Makenzijeve ulice, proglašenju Ulice kneginje Zorke za pešačko-biciklističku zonu, i drugim projektima.

Nedeljković je rekao da su građani iznenli zahteve i sugestije.

„Pre svih da nema nelegalne gradnje, kao i da se postojeći urbanistički planovi koriguju“, naveo je Nedeljković i dodao da se na toj opštini grade dva sportska centra, kao i da će Кalenić pijaca biti rekonstruisana po uzoru na onu iz 1921. godine.

Predsednica Uduženja građana Topolska Jasna Đokić istakla je da su naišli na iznenađujuće razumevanje predstavnika Grada i Opštine, kako bi se pojedine celine Vračara trajno zaštitile, saopštio je Beoinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari