Nikodijević: Za gradonačelnika Beograda ću predložiti onog za koga se odluči SNS 1Foto: FoNet Milica Vučković

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas, nakon što je izabran na to mesto, da će za gradonačelnika predložiti onog za koga se odluči Srpska napredna stranka (SNS).

„SNS je pobednik ovih izbora, ima najveći broj odborničkih mandata“, rekao je Nikodijević novinarima.

On je naglasio da je koalicija socijalista i naprednjaka „prirodna“, dodajući da će sednicu na kojoj će biti izabran gradonačelnik zakazati u zakonom odredjenom roku.

Na pitanje koliko će trajati ovaj saziv parlamenta, s obzirom da se pominju vanredni izbori, on je rekao da ne može o tome da govori, kada još nisu ni sva gradska tela formirana.

Nikodijević je pre izjave novinarima, preuzimajuću predsedavanje skupštionskom sednicom, zahvalio na izboru i rekao da medju nekim odborničkim grupama postoje velike razlike u stavovima, ali to „treba da bude njen najveći kvalitet“.

„Diskutovaćemo na razne teme, nadam se da ćemo zajedno donositi nnajbolje odluke za Beogradjane“, kazao je on.

U nastavku sednice, trebalo bi da bude izabran njegov zamenik, a zatim i sekretar Skupštine grada.

Nikola Nikodijević je rođen 26. septembra 1981. godine u Beogradu. Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Nikodijević je zahvalio na ukazanom poverenju i to treći put.

„Dugo smo čekali novi saziv parlamenta i posle dugo vremena imamo devet odborničkih grupa. Ostajemo posvećeni politici daljeg razvoja grada, ponosni smo na projekat beogradskog metroa i nastavićemo da se borimo za ubrzanje tog projekta. Ponosni smo na spalionicu u Vinči, Beograd na vodi, veliki broj dece koji danas idu u vrtiće. Pokrenuli smo velike investicije i borimo se za bolji život i standard građana. Mislimo da je bilo dobro to što smo radili i s tim rezultatima smo izašli pred građane, a oni su nam dali poverenje“,  rekao je Nikodijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.