Od 285 vozila GSP - u 62 klima uređaji neispravni, a 28 ih uopšte nema 1Foto: Pixabay/George__nick

Inspektori drumskog saobraćaja Sekretarijata za inspekcijske poslove pojačano će vršiti nadzor nad funkcionalnošću i ispravnošću klima-uređaja u vozilima javnog gradskog prevoza, saopštavaju iz tog Sekreterijata.

Kako je navedeno, pojačane kontrole rade se zbog najavljenih visokih temperatura. Ipak, po poslednjim podacima, čak trećina vozila u gradskom prevozu ili nema ili ima neispravan klima uređaj.

Iz Sekretarijata su najavili da će se kontrole sprovoditi na terminusima svakog radnog dana u dve smene. Time inspektori treba da obezbede poštovanje naredbe koju je izdao Grad, da klima uređaji moraju da se uključuju u svim vozili ma koja ih imaju. Krajem jula nadležne institucije su saopštile da je na ulicama u tom trenutku bilo 434 autobusa sa ispravnom klimom, kao i da rashladne uređaje imaju svi „španski” tramvaji. Ispravan klima uređaj imala je i većina trolejbusa koji su tada saobraćali, njih 28 od ukupno 83.

Međutim, veći je problem to što od 285 kontrolisanih vozila gradskog prevoza, prošle nedelje, u 62 klima uređaji su bili neispravni, dok ih 28 autobusa, tramvaja i trolejbusa uopšte nema. Za neispravnu ili neuključenu klimu prevoznicima se izdaju kazne od 150.000 dinara, dok se odgovornom licu prevozniku taj prekršaj naplaćuje 20.000 dinara. Ipak, teško da će novčane kazne uticati na to da se ovaj bilans popravi u korist putnika.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Od 285 vozila GSP – u 62 klima uređaji neispravni, a 28 ih uopšte nema”

  1. ali vrh su ona vozila, koji imaju na vratima, veliku, plavu nalepnicu sa klima znakom, a kad udjete u njih, kao da ste usli u saunu.

  2. Na krsinama koje voze umesto trola ne da nema kime, nego.se sve raspada. Djilase sve ti.je oprosteno..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.