Odbornička grupa "Ujedinjeni" traži izveštaj o radu GSP i smenu rukovodstva 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Odbornička grupa “Ujedinjeni” u Skupštini grada Beograda zatražila je danas od gradonačelnika Aleksandra Šapića i uprave Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) da u najkraćem roku podnesu izveštaj Skupštini Beograda o stanju u GSP-u i jasan plan njegove revitalizacije

Ta odbornička grupa koju čine Stranka slobode i pravde (SSP), Pokret slobodnih gradjana, Pokret za preokret i Sindikat Sloga je u saopštenju upozorila da dugovanja GSP preti da potpuno uruše rad najvažnijeg gradskog preduzeća za javni prevoz, prenela je SSP.

Naveli su da dugovanje GSP-a dobavljačima iznosi 5,6 milijardi dinara, od čega je 400 miliona dinara u okviru zakonskog roka, a 5,2 milijarde dinara na ime kašnjenja.

„Enormno visoki dug, čije će kamate morati da otplaćaju Beograđani, su odraz decenijskog lošeg poslovanja i nestručnosti kadrova Spske napredne stranke predvođeni generalnim i finansijskim direktorom Radišom Momčilovićem i Dejanom Krstovićem, koji moraju biti hitno smenjeni“, naveli su „Ujedinjeni“.

Dodali su su da je GSP samo prethodne godine napustilo 335 radnika i da su za deset godina kupovani samo turski i kineski autobusi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari