Odobren novac za kanalizaciju u Kaluđerici i fabriku otpadnih voda u Ostružnici 1Foto: Beta/ Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Evropska investiciona banka (EIB) odobrila bespovratnu pomoć od 1,5 miliona evra za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Kaluđerici i fabrike za preradu otpadnih voda u Ostružnici, preneo je danas Beoinfo.

„Danas sam najsrećniji čovek na svetu, jer posle početka izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom Selu, kanalizacije na levoj obali Dunava i fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici, kreće proces izgradnje kanalizacije u Kaluđerici i fabrike za preradu otpadnih voda u Ostružnici“, rekao je Vesić.

On je naveo da grant EIB znači da ćemo biti spremni da u narednih godinu dana raspisujemo tender za izgradnju kanalizacije u Kaluđerici, gde skoro 30.000 ljudi živi bez kanalizacije decenijama.

Vesić je dodao da počinje i izrada tehničke dokumentacije za fabriku za preradu otpadnih voda u Ostružnici.

Ova fabrika, treća po redu, važna je prvo zato što se nalazi uzvodno od fabrike u kojoj se prerađuje voda za piće, a drugo što će završetak te fabrike omogućiti da se izgradi kanalizacija u Umci, Ostružnici, Velikoj Moštanici i delu Sremčice, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.