Odbornici dela opozicije obraćaju se uoči vanredne sednice Skupštine Beograda 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Odborničke grupe opozicije obratiće se 29. novembra uoči vanredne sednice Skupštine Beograda, saopšteno je iz Ne davimo Beograd.

Od 14:20h govoriće Filip Tatalović, BeDem – Demokratska stranka, od 14:30h Miloš Pavlović, Narodna stranka, od 14:40h Dobrica Veselinović i Natalija Stojmenović, Moramo – Za dobar grad – Ne davimo Beograd – AKCIJA – Ekološki ustanak – Ćuta – Izbor za našu opštinu – platforma Solidarnost – Forum Roma Srbije, od 14:50h Mila Popović Ujedinjeni (SSP-PSG-Preokret-Sloga).

Sednica Skupštine grada Beograda se zbog renoviranja sale na Trgu Nikole Pašića održava u prostoru stare Skupštine Srbije u ulici Kralja Milana 14.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazo je sednicu gradskog parlamenta na zahtev opozicije za 29. novembar.

Deo opozicionih odborničkih grupa Skupštine grada Beograda predao je 15. novembra u Gradskoj skupštini zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada Beograda o smeni gradonačelnika Aleksandra Šapića zbog nelegalne gradnje na Bežanijskoj kosi, ali i sednice posvećene zagađenju vazduha, porastu cena stanova i stanarina i energetskoj krizi u Beogradu.

Iako su se zajedno obratili novinarima, odborničke grupe potom su medijima slale svaka svoje saopštenje sa konferencije.

Inicijative za smenu gradonačelnika Šapića, kao i za rešavanje gorućih problema u Beogradu podržali su odbornici Ujedinjenih, Demokratske stranke, koalicije Za dobar grad -Moramo i Narodne stranke.

Kako nam je tada rečeno u opoziciji, predviđeno je da se na vanrednoj sednici razgovara o razrešenju gradonačelnika Aleksandra Šapića i najvažnijim problemima grada.

Iako opozicija ima neophodne potpise da podnese zahtev za zakazivanje sednice, ona nema većinu za kvorum i održavanje sednice niti za smenu gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari