Održan Beogradski karneval brodova 1Foto: Beoinfo

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović svečano je na Sava promenadi otvorio 15. Beogradski karneval brodova, prenosi Beoinfo.

Mladenović je istakao da je ova manifestacija pravi dokaz da silazak Beograda na reke više nije fraza, već činjenica u koju mogu da se uvere svi stanovnici i gosti prestonice, koji posete desnu obalu Save.

„Mislim da je ovo jedna od najlepših i najatraktivnijih manifestacija u Beogradu. Izlazimo na reke i to više nije samo priča ili fraza, već činjenica u koju se možemo uveriti na Sava promenadi“, ocenio je Mladenović. Po njegovim rečima, deo uz desnu obale Save, koji je do pre samo nekoliko godina predstavljao ruglo Beograda, danas je „simbol i ponos prestonice“. „Možemo sa sigurnošću da kažemo da ćemo se sledećeg godine proširiti jer će Sava promenada biti produžena do Ušća, a u istom periodu počeće i proširenje u smeru Ade Ciganlije.

Ovo će u budućnosti postati pravi karnevalski prostor, a nadam se da će Beograđani danas uživati u pripremljenom programu“, dodao je Mladenović. Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je rekao da pre 15 godina, kada je Beogradski karneval brodova bio na svom začetku, niko nije mogao da pretpostavi da će ovaj deo savske obale izgledati kao danas. „Velika mi je čast što tokom poslednjih pet godina učestvujem u organizaciji ove manifestacije, koja je postala tradicija našeg grada.

Mislim da bi pre svega trebalo zahvaliti Beograđanima na sjajnom gostoprimstvu koje dovodi veliki broj ljudi u naš grad“, naglasio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari