"Olimpijski dan" organizovan u Hajd parku u Beogradu, Šapić poručio da je došao kao u porodicu 1Foto: Beoinfo/FoNet

Manifestacija „Olimpijski dan“, čiji je cilj promovisanje olimpijskih vrednosti i zdravog načina življenja, podsticanje na fizičku aktivnost u prirodi, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha, održana je danas u „Hajd parku“ u Beogradu.

Ta manifestacija se organizuje u svim zemljama sveta povodom obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta, prenosi Beoinfo.

U „Hajd parku“ su organizovane trke za decu do četiri, osam i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3.800 metara, kao i porodična i štafetna trka.

"Olimpijski dan" organizovan u Hajd parku u Beogradu, Šapić poručio da je došao kao u porodicu 2
Foto: Beoinfo/FoNet

Promovisana je i mobilna aplikacija za vežbanje „TreninGO Olimpijskog komiteta Srbije, prva sportska aplikacija za samostalno vežbanje na našim prostorima, koja se besplatno može preuzeti iz „app
store“, kao i „google play“.

Uloga promotera ove godine pripala je reprezentativki Srbije u tekvondu i osvajačici dve olimpijske medalje Tijani Bogdanović i reprezentativki Srbije u streljaštvu, osvajačici 100. olimpijske medalje za Srbiju Ivani Anđušić Maksimović.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je da „Olimpijski dan“ treba da bude podsetnik da zajednička fizička aktivnost unapređuje kvalitet naših života.

„Naša velika radost i ponos leže u tome što iz godine u godinu inspirišemo mnoge porodice da se priključe porodičnoj trci, čime podstičemo usvajanje zdravih životnih navika“, rekao je Maljković.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da prisustvuje toj manifestaciji „više kao pripadnik velike olimpijske porodice nego kao gradonačelnik“.

„Doživeo sam svoj dolazak ovde kao u porodicu, koja čuva i neguje olimpijski duh i vrednosti“, rekao je Šapić.

Ovogodišnji „Olimpijski dan“ organizuje se i u susret Trećim evropskim igrama, koje će biti održane od 21. juna do 2. jula u Krakovu, u Poljskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari