Ombudsman za kućne ljubimce 1Foto: U. Miletić

Grupa građana Šta radite bre – Marko Bastać najavila je uvođenje institucije ombudsmana za kućne ljubimce, na konferenciju za štampu koja se održala juče kod Delijske česme, u Knez Mihajlovoj.

Kandidat za odbornika izborne liste Šta radite bre – Marko Bastać, Lazar Lešnjak istakao je da postoji veliki broj građana koji žive sa kućim ljubimcima i da Gradska vlast ne može sistemski da reši ovu oblast, pa je zato predložio uvođenje institucije obmudsmana za kućne ljubimce, čiji će posao biti da nauči društvo da živi u zajednici sa životinjama oko nas.

– Institucija ombudsmana će štititi prava životinja ali i definisati pravila ponašanja njihovih vlasnika, čime bi Beograd pretvorili u pet frendli grad – naglašava Lešnjak.

Na sastanku koji su održali u petak, sa aktivistima Tolerancije Srbije, čiji se predstavnici nalaze na listi za odborinike Šta radite bre, iz Kinološkog društva Novi Beograd predloženo je uvođenje institucije ombudsmana za kućne ljubimce.

Predsednik Kinološkog društva Novi Beograd Goran Šarenac kaže da je Kinološko društvo uvek tu gde se nalaze kućni ljubimci.

– Mi smo uvek tu gde su kućni ljubimci . Naš predlog Toleranciji Srbije bio je da se uvede institucija ombudsmana za kućne ljubimce. Mi smo spremni za saradnju sa svima koji podržavaju dobrobit zivotinja – istakao je Šarenac.

Na skupu grupe građana Šta radite bre, kod Delijske česme, pored svojih vlasnika našli su i njihovi psi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari