Opasna prepreka za bicikliste kod mosta Gazela 1Foto: UG "Ulice za bicikliste"

Udruženje građana „Ulice za bicikliste“ ukazalo je na opasnu prepreku preko biciklističke staze kod mosta Gazela gde se prevlači sajla za vezivanje brodova koja dovodi do padova i povređivanja biciklista. To je, kako ocenjuju, neodgovorno ponašanje zaposlenih na izgradnji „Beograda na vodi“, čime je ugrožena bezbednost biciklista.

Kako navode iz ovog udruženja, pisali su nekoliko žalbi u predhodnih nekoliko godina. Ističu da je prelaz neophodno obezbediti odgovarajućim usporivačem kroz koji bi prolazila sajla, i neophodno je isti osvetliti ili obeležiti tako da bi biciklisti u mraku mogli da vide prepreku.

„Obzirom da se ovo dešava po ko zna koji put i nakon brojnih primedbi, UG „Ulice za bicikliste“ smatra da se radi o izrazitom nemaru i sugeriše svim biciklistima koji se povrede da se jave da bi smo pokušali zajednički sa pravnicima da tužimo izvođače radova radi naknade štete za ovakvo neodgovorno i nesavesno ponašanje kompanije Belgrade Waterfornt, jer sistem očigledno ne može ili ne želi da sankcioniše ugrožavanje bezbednosti građana i građanki Beograda“, navode iz ovog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari