Otvaranje vakcinalnog punkta u tržnom centru Ušće 6. maja 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je tokom praznika napravljen novi punkt za vakcinaciju na trećem spratu tržnog centra Ušće na Novom Beogradu.

„Sa radom krećemo u četvrtak, a radno vreme ćemo naknadno objaviti“, rekao je Vesić za televiziju Pink.

Vesić je dodao da je do sada revakcinisano 33,5 odsto građana Beograda, a 43,2 odsto građana je vakcinisano.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je jutros Tržni centar „Ušće”, gde se u četvrtak otvara novi punkt za vakcinaciju, navedeno je u saopštenju.

Otvaranje vakcinalnog punkta u tržnom centru Ušće 6. maja 2
Foto: Beoinfo

„Zahvaljujem Gradskom zavodu za javno zdravlje koji je zajedno sa nama pripremio ovaj punkt, Ministarstvu zdravlja koje je obezbedilo lekare i sestre, Institutu ‘Batut’ koji je obezbedio vakcine, gradskom Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima koji vodi Darko Glavaš i koji je obezbedio opremu za punkt, takođe gradskom timu za vakcinaciju koji vodi sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, kao i Tržnom centru ‘Ušće’ koje nam je ustupio prostor. Svi oni dali su veliki doprinos da naš Beograd dobije još jedno mesto na kojem naše građanke i građani mogu da se vakcinišu“, napisao je Goran Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

U Beogradu su zaključno sa jučerašnjim danom revakcinisani svaka treća sugrađanka i sugrađanin.

„Nedostaje nam oko devedeset hiljada da svaka druga Beograđanka i Beograđanin budu vakcinisani“ naveo je Vesić.

On je najavio i da se prilikom otvaranja novog punkta za vakcinaciju u Ušću „sprema veliko iznenađenje o kojem će Beograd da priča”.

U Beogradu revakcinisano više od trećine punoletnog stanovništva

U Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, revakcinisano 466.133 lica što iznosi 33,5 odsto punoletne populacije, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

„To znači da su svaka treća Beograđanka i Beograđanin revakcinisani. Vakcinisano je 602.874 lica što iznosi 43,3 odsto punoletne populacije našeg grada. U populaciji između 65 i 74 godine vakcinisano je 72,92 odsto ljudi“, naveo je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

On je dodao da je zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu je dato 1.069.007 doza vakcina.

„Naš cilj je da se vakciniše 750 hiljada građanki i građana Beograda. Građani Beograda su primili najviše vakcina proizvođača ‘sinofarm’ i to 691.005 doza. Dato je 180.277 vakcina koje proizvodi kompanija ‘Fajzer’, 163.347 vakcina ‘sputnjik V’ i 60.830 vakcina proizvođača ‘Astrazeneka'“, napisao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da je prosečna starost vakcinisanih ljudi u Beogradu 58,1 godina, a od vakcinisanih 54 odsto su žene, a 46 odsto muškarci.

„Ponosan na odgovornost Beograđanki i Beograđana“, poručio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari