Otvorena Palilulska pijaca

Ostavite komentar


  1. Da oprosti gen Vesic, pijaca u Barseloni zove se Bokerija a ne “Rambli u Barseloni“. Rambla je ulica na kojoj se Bokerija nalazi.

    1. Pošto gradska vlast ne zna za sramotu ovo je sramota za arhitekturu. Ovaj objekat izgleda sablasno, kao urušena građevina.

  2. Ovo nije pijaca, već tržni centar. Zašto lepo ne kažete koliko se ekipa ugradila sa svim ovim kvadratima, podzemno i nadzemno…?

  3. Glupost. Ovom pijacom su jabuke i krompir za građane postali skuplji jer će od sad pored proizvodne cene morati da plaćaju i cenu zakupa tezge koja će biti uračunata u cenu. Klasičan primer razvoja koji je zasnovan na neodrživosti i bahatoj gluposti. Uskore će centar grada postati toliko skup da niko živi više neće moći da tamo stanuje i živi. Umesto što su nameštali stranačkim finansijerima poslove vezane za palilulsku pijacu mogli su za taj novac da naprave barem 5 klasičnih pijaca, da zaposle još masu prodavaca i da smanje pritisak na postojeće pijace i da uspešno konkurišu supermarketima, čak i uspešnije nego ovako kako su to u svojoj primitivnoj gluposti zamislili i da olakšaju građanima snabdevanje time što bi ne morali da idu daleko na pijacu. Ali čega se pametan stidi time se glup ponosi.

  4. Ja volim kada pijaca liči samo na pijacu,a ovaj modernizam mi je lično odvratan.Ali možda smo i dobro prošli,mogli su i da sruše pijacu i plac ponude investitorima.

  5. Jezivo je koliko se ne uklapa u okolinu. Ja bih tim arhitektama koji su ovo napravili, oduzeo dozvolu za rad.

    Uzgred, tu zgradurinu su toliko osvetlili da se vidi čak do Politike.

  6. Od one divne autentične pijace, napraviste skupo ruglo! Prestanite da nemilice rasipate novac poreskih obveznika na ovakve „napredne i neophodne“ investicije.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.