Tržni centar Piramida već nekoliko godina unazad nije ono što je nekad bio. Zapušten je, prljav i u vrlo lošem je stanju. Svakim danom sve ja više praznih lokala, a oni preostali uveli su skraćeno radno vreme, pa lokale otvaraju u 12 časova.

Mnogi tamošnji zakupci lokala tvrde da su ih „urnisali“ obližnji kineski tržni centri, ali i nekoliko velikih tržnih centara kao šro je Idea, Delta siti i Ušće. Veliki broj zakupaca smatra da je uzrok lošem poslovanju ovog objekta i visoka mesečna renta koja se plaća vlasnicima, a promet je sve slabiji. Gordana Milisavljević, koja u Piramidi posluje već trinaest godina, slaže se sa ocenom da je stanje u ovom poslovnom centru veoma loše od kad su u blizini otvoreni veliki trgovinski centri. Sem toga, u Piramidu godinama niko ništa nije ulagao. Parkiranje automobila je takođe veliki problem.

– Iz opštine Novi Beograd su nam rekli da je okolina tržnog centra privatno vlasništvo i da bi održavanje trebalo da bude briga vlasnika lokala. Mada su cene zakupa pale u poslednjih nekoliko godina, pojedini vlasnici ne žele da ih spuštaju, tako da sada veliki broj lokala zvrji prazno – kaže Gordana Milisavljević za Danas.

Mnogi građani koji svraćaju u Piramidu dele mišljenje da bi problem narušenog izgleda TC Piramida napokon trebalo rešiti, jer zapuštenost odbija potencijalne kupce. Ima međutim i onih koji su zadovoljni poslovanjem, jer imaju proizvode koji su traženi. Tako Tijana Cvetković, vlasnica butika za venčanice, kaže da je veoma zadovoljna prometom, i da mnogo bolje posluje od kada je prešla u Piramidu.

– U Piramidi sam počela sa poslom pre dva meseca i zadovoljna sam. Ali, primećujem da se dosta radnji zatvara, jer ne mogu da opstanu. Mesečno plaćamo obezbeđenje i čišćenje objekta – kaže Tijana Cvetković.

Jelena Jovanović, koju smo zatekli da pazari u Piramidi, kaže da je čest posetilac tržnog centra i da je zadovoljna ponudom u buticima. Međutim, smeta joj zapuštenost ovog prostora i neuređenje okoline, što sve skupa nije baš najbolja preporuka za ovaj poznati tržni centar.

– Istina je da bi vlasnici lokala, koji poseduju određeni deo TC Piramida, trebalo da održavaju prostor oko ovog tržnog centra centra, jer oni su ipak vlasnici. Gradsko zelenilo nije preuzelo odgovornost za ovaj problem, tako da, po rečima komunalnih inspektora opštine Novi Beograd, njegovo rešavanje ostaje u nadležnosti vlasnika – rekla je PR opštine Novi Beograd, Anja Zlatarov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari