Održana 22. Rolerijada plus 1Foto: Beoinfo

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović otvorio je danas tradicionalnu, 22. po redu „Rolerijadu plus” na Terazijama.

Na ovogodišnjoj manifestaciji koja se održava na potezu od Terazija do Slavije učešće je uzelo oko 2.000 dece, koji su uz pratnju roditelja učestvovali na trkama trotineta, rolera i bicikala.

Mladenović je podsetio da Grad Beograd iz godine u godinu podržava ovu manifestaciju koja već više od dve decenije okuplja veliki broj dece, ali i odraslih.

Rolerijada je pokret za sve koji vole rekreaciju i zdrav život. Njen duh je mobilnost i prisutnost na otvorenom. Koliko je ova manifestacija značajna govori da su nekadašnja deca učesnici danas dovela svoju decu na Rolerijadu i Beograd može da bude ponosan što ima ovakav manifestacioni pokret velikog broja ljudi kojima godine nisu važne. Rolerijada plus ove godine ima za cilj da okupi što veći broj mladih koji se bave rekreacijom, a tu su i deca predškolskog uzrasta iz beogradskih vrtića koja su organizovala svoje radionice i zato je danas Beograd pun osmeha, radosti i dobrog raspoloženja – kazao je Andreja Mladenović.

Tokom dana, na prostoru od Terazije do Slavije organizuju se trke trotinetima na 500 metara, trke na rolerima i balans biciklima kao i biciklima sa pomoćnim točkovima. Na ovom prostoru organizovano je i šest radionica beogradskih predškolskih ustanova, a osmišljen je i bogat zabavni program, trke klovnova, muzički nastupi, dečje predstave i drugi sadržaji.

Pokrovitelji ovogodišnje „Rolerijade plus” su Grad Beograd, Ministarstvo pravde, Ministarstvo omladine i sporta kao i Kriminalističko-policijska akademija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari