Počela rekonstrukcija Ulice Strahinjića Bana 1Foto: Beoinfo

Glavni urbanista Milutin Folić obišao je danas Ulicu Strahinjića Bana, gde su upravo počeli radovi na rekonstrukciji. Kako je tom prilikom istakao, ova ulica sređuje se u sklopu ambijentalne celine Skadarlija, koja je jedna od najznačajnijih kulturno-istorijskih i turističkih delova Beograda.

Zbog toga je Grad Beograd poslednjih godinu i po dana počeo sređivanje okolnih ulica, praktično pristupa Skadarliji. Već je urađena Zetska ulica, a od danas preuređuje se i deo Strahinjića Bana, od Francuske do Dušanove. Potpuno će se zameniti vodovodne instalacije, popravljen deo kanalizacione mreže, uz intervencije i na toplovodu, a nakon toga uradiće se i sloj asfalta i na kraju popločavanje kamenom, rekao je Folić.

Radovi bi trebalo da traju dva do tri meseca. Ovom rekonstrukcijom, Skadarlija praktično „izlazi” do Dušanove, sve će biti u nivou pešaka bez automobilskog saobraćaja, osim pristupa garažama, dodao je Folić.

On je najavio i radove u Ulici Emilijana Josimovića i Siminoj, kao i nastavak radova u samoj Skadarskoj. Nakon svega toga, naveo je Folić, ova kulturno-istorijska celina biće zaokružena, čime će dobiti i svoj finalni, nov izgled.

Događaju je prisustvovao direktor „Beograd-puta” Ivan Tejić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari