Počelo rušenje kompleksa u Despota Stefana, na mestu gde su bile firme Sutjeska, ICN Galenika i Beogradski pamučni kombinat 1Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U Bulevaru despota Stefana počelo je rušenje kompleksa koji se prostire na 60.000 kvadratnih metara, gde su se nalazile zgrade nekadašnje firme za proizvodnju medicinskih uređaja Sutjeska, ICN Galenika i Beogradskog pamučnog kombinata.

Na licu mesta nalaze se građevinske mašine koje ruše zgrade, a radnici su rekli da su oni angažovani samo za uklanjanje objekata i odnošenje šuta i ne znaju šta i ko će tu graditi.

Pokret slobodnih građana je u julu ove godine predstavio javnosti projekat po kome bi taj kompleks od 60.000 kvadratnih metara mogao biti iskorišćen za izgradnju novog Studentskog grada, a ceo prostor nalazi se između ulica Mitropolita Petra, Cvijićeve, Vilinih voda i Dunavske.

FoNet je prošle godine izveštavao o požarima koji su, iz još uvek nepoznatih razloga, izbijali u tim zgradama.

U delovima tog objekata bile su vidljive razne opasne materije i burići iz kojih su curile supstance raznih boja. Nadležne službe su tada izašle na lice mesta i uklonile opasne materije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari