Pojedine škole biće vrtići 1Foto: Beoinfo (Arhiva)

Potpisivanje sporazuma između Grada Beograda i Ministrastva prosvete, posle detaljne analize koja rađena predhodnih meseci, uslediće naredne nedelje, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Kako je istakao, kroz racionalizaciju školskog prostora dobiće se 2.045 novih mesta za decu predškolskog uzrasta

”Decenijama u nazad u Beogradu se niko nije bavio mrežom škola, pa danas imamo delove grada gde ima manjka učenika, a negde gde su škole prenatrpane. Glavni dobitak je da će se kroz predviđenu racionalizaciju školskog prostora dobiti 2.045 novih mesta za decu predškolskog uzrasta, jer će pojedine škole biti pretvorene u obdaništa, ili neki delovi škola. Poznato je da se u ovom trenutku na listi čekanja beogradskih vrtića nalazi 8.500 mališana, od kojih je 3.000 dece iz kategorije prioritetnih. Ovom racionalizacijom omogućiće se novih 500 mesta za decu na Novom Beogradu, 700 mesta u Zemunu, čime će biti rešen problem nedostajućih mesta u toj opštini. Na Savskom vencu predviđeno je otvaranje 250 novih mesta, na Zvezdari 300, u Rakovici 280 i na Paliluli 75 nedostajućih mesta”, naveo je Vesić i podsetio da je Beograd jedina lokalna samouprava, pored Novog Sada koja subvencioniše boravak dece i u privatnim vrtićima.

Takođe ovom racionalizacijom biće rešen prostor za Sportsku gimnaziju, kao i prostor Biološkog i Geografskog fakulteta, najavio je Vesić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari