Problem sa izlivanjem fekalija u Ulici Vjekoslava Kovača na Zvezdari 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U ulici Vjekoslava Kovača 16 u beogradskoj opštini Zvezdara stanari mesecima imaju problem sa izlivanjem fekalija iz kanalizacije te stambene zgrade.

Mesto gde se izliva kanalizacija nalazi se na delu zelene površine, iza pomenute zgrade.

Reporter FoNeta zabeležio je da su na licu mesta vidljive velike količine fekalija, tolet papira, uložaka…

Stanar  zgrade broja 16 koji je želeo da ostane anoniman rekao je da  se ovo dešava već nekoliko meseci.

„Mi smo više puta zvali nadležne službe, ovo traje mesecima, ali kad god pozovemo nadležne, oni nam kažu da se obratimo nekoj drugoj službi. Ovuda svaki dan prolazi veliki broj ljudi, među kojima su i deca, a o neprijatnim mirisima koji se šire da ne govorimo“, rekao je taj stanar i najavio da će se stanari javno pobuniti.

Problem sa izlivanjem fekalija u Ulici Vjekoslava Kovača na Zvezdari 2
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

„Mi stanari se već organizujemo da blokiramo Bulevar kralja Aleksandra, to je jedini način da nadležni saniraju problem, a da je blokada delotvorna videli smo prošle godine kada su stanovnici Mirijeva blokirali ulicu Jovanke Radaković“, zaključio je taj stanar.

Dežurni dispečer iz javno-komunalnog preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija“ rekao je agenciji FoNet da oni nisu nadležni da reše problem.

„Naša ekipa izašla je na teren pre dva dana i ustanovila da se kvar ne nalazi u našem sistemu održavanja, a samim time mi ništa ne možemo da rešimo.  Problem je možda u nadležnosti Javnog preduzeća Gradsko stambeno, a možda i privatnog lica“, rekao je dispečer

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.