Prodavac preminuo posle svađe sa komunalnim policajcima 1

Prodavac lubenica V. M. (55) preminuo je na Vidikovačkoj pijaci nešto posle 13 sati, nakon rasprave sa komunalnim policajcima.

Kako Danas saznaje od očevidaca, dva komunalna policajca legitimisala su prodavca, a prepirka je nastala zbog viška robe koji je virio van tezge. Kako tvrde očevici događaja, iako je prodavac redovno plaćao zakupninu za tezgu, komunalni policajci su grubo nastavili da ga ispituju.

– Čovek im je rekao: pustite me ljudi, dobiću infarkt – objašnjava za Danas jedan od očevidaca i dodaje da je jedan od policajaca odgovorio: „Možeš i tri infarkta da dobiješ, to nas ne zanima“, nakon čega je prodavcu pozlilo i preminuo je.

Po dolasku Hitne pomoći i policije, komunalci su se udaljili sa lica mesta.

Nakon incidenta, Komunalna policija oglasila se saopštenjem u kome „izražava žaljenje zbog nesrećnog slučaja koji se dogodio na Vidikovačkoj pijaci, a prilikom obavljanja redovnog posla u kontroli komunalnog reda“.

U saopštenju se navodi da je „tom prilikom jednom licu koje je vršilo nelegalnu prodaju naglo pozlilo, nakon čega je pozvana Hitna pomoć koja je pokušala reanimaciju, ali bezuspešno“.

Kako stoji u saopštenju, prethodno su pripadnici Komunalne policije zatražili asistenciju MUP, „jer je pomenuto lice odbilo da se legitimiše“.

„Iako Komunalna policija u svom postupanju nije prekoračila mere iz svoje nadležnosti, izražava duboko  žaljenje zbog nesrećnog slučaja i upućuje saučešće porodici nastradalog čoveka“, zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari