Prodavati udžbenike na legalnim štandovima 1Foto: Fonet Zoran Mrđa

Uprava Grada Beograda pozvala je danas nelegalne prodavce udžbenika da svoju delatnost obavljaju na prostorima koji su za to namenjeni i koje su Grad Beograd i gradske opštine uredile za legalnu prodaju udžbenika.

Na Trgu Nikole Pašića, prostoru kod TC Ušće i u Požeškoj ulici su lokacije na kojima se nalaze štandovi, događaji su prijavljeni u skladu sa zakonskim propisima, a nadležne opštinske uprave su izdale potrebne saglasnosti, izjavio je za Beoinfo direktor Beokom servisa Darko Glavaš.
 
On je dodao da su po potrebi građana planirane još neke lokacije koje će u narednom periodu biti opremljene za legalnu prodaju udžbenika.
 
Sve ovo je urađeno zbog problema koji se svakodnevno javljaju na prostoru Kosovske ulice, gde su čak ugrožni i životi ljudi koji obilaze oko parkiranih vozila iz kojih se na krajnje neprimeren način prodaju polovni udžbenici. To
želimo da izbegnemo, rekao je Glavaš.
 
U toj ulici, objasnio je, stvara se i komunalni nered i stanari se žale Beokom servisu i nadležnim opštinskim upravama, kao i Komunalnoj policiji.
 
U Kosovskoj je gotovo polovina parking mesta koja su namenjena stanarima zauzeta, rekao je Glavaš i pozvao nelegalne prodavce udžbenika da se jave nadležnim opštinskim upravama i da pređu na neke od lokacija koje su prilagođene toj nameni.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari