Protest grupe građana "Savski nasip" u Bloku 45 (FOTO) 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Neformalna grupa građana „Savski nasip“ organizovala je danas, u bloku 45 na Novom Beogradu, protest pod nazivom „Vratite nam reku i državu“.

Oni su ispred tende, koju su postavili na delu blokiranog puta, istakli veliki transparent sa napisom „Stop otimanju nasipa“.

Protest obezbeđuju inspektori javnog reda i mira, na licu mesta u pripravnosti se nalaze i policijske snage za intervenciju, a skup protiče bez incidenata.

Aleksandra Smiljanić iz neformalne grupe građana „Savski nasip“ izjavila je FoNetu da je cilj današnjeg okupljanja ukazivanje na višegodišnji problem na nasipu.


„Mi se već dugi niz godina borimo i pozivamo nadležne da uklone nelegalne objekte na Savskom nasipu, odnosno u koritu Save, koji su izgrađeni protivzakonito i nije ih moguće legalizovati, jer su opasni i ugrožavaju vodosnabdevanje Beograda i odbranu od poplava Novog Beograda“ , rekla je ona.

Smiljanić je napomenula da se, između ostalog, zbog tih vikendica nasip koristi i za protivzakonitu vožnju motornih vozila.

„Nasip nije projektovan da izdrži motorna vozila i ona ga vremenom urušavaju i zbog toga danas simbolično pravimo blokadu, zahtevajući da nadležni sprovode zakon“, kazala je Smiljanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari