Mali: Putare nije iznenadio hladni talas 1Foto: Beoinfo

Sednica Štaba za vanredne situacije grada Beograda kojom je predsedavao gradonačelnik Siniša Mali održana je jutros u prostorijama JKP „Beograd put“.

Na sednici je zaključeno da se u naredna 24 sata ne očekuju bitnije vremenske prilike, pa će komunalni sistem Beograda ostati u stepenu angažovanosti „četiri plus“.
Gradonačelnik je istakao da je tokom noći palo oko 2.5 centimetara snega, ali i da su sve ulice prvog i drugog prioriteta očišćene i prohodne.
– Na ulicama je 1.300 radnika javno-komunalnih preduzeća „Beograd put“, „Gradska čistoća“, „Zelenilo Beograd“ i „Parking-servis“, ali i 63 multikar vozila, 160 kamiona i 50 različitih mašina. Komunalni sistem Beograda je u stepenu angažovanja „četiri plus“, rekao je Mali.
On je dodao da su ulice posute sa oko 1.000 tona soli, 100 tona kalcijum-hlorida, dok sve linije JKP „GSP Beograd“ funkcionišu nesmetano i bez skraćenja, što isto važi i za „Lastu“.
– Prema prognozama padavine bi trebalo da potraju do ranih jutarnjih sati sutrašnjeg dana. JKP „Beogradske elektrane“ greju 24 sata dnevno i tako će biti do kraja ledenog talasa, a mi ćemo kao zaključak sa današnje sednice nastaviti sa angažovanjem u četvrtom stepenu ili ćemo po potrebi preći na viši nivo, zaključio je Mali.
Događaju je prisustvovao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, član Gradskog veća Slobodan Šolević, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju sa građanima Darko Glavaš, kao i direktori javno-komunalnih preduzeća grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari