PZP: Garaža Pionirski park u Beogradu potencijalni izvor zaraze 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Pokret za preokret upitao je danas zbog čega u javnoj garaži „Pionirski park“, koja se nalazi u centru Beograda i u neposrednoj blizini gradske skupštine, mesecima nema sredstava za dezinfekciju ruku, ubrusa i toalet papira, iako to nalažu mere za borbu protiv zaraze korona virusom.

„Parkiranje se plaća na automatima na ulazu ali ni pored automata nema sredstava za dezinfekciju. Garaža ima kapacitet od 461 parking mesta, uvek je gotovo puna, a kroz nju dnevno prođe više hiljada ljudi“, naveo je taj pokret u saopštenju i upitao čelne ljude grada Gorana Vesića i Zorana Radojičića zašto je tako i zašto ne brinu o građanima „ispod svojih prozora“.

Pokret je podsetio da je garaža obnovljena pre nekoliko meseci, i da je u to uloženo više desetina miliona dinara, ali da je objekat i dalje zapušten, posebno sanitarni čvorovi.

„Pitamo gradsko rukodostvo kako misle da daju primer drugima kada se sami ponašaju suprotno propisanim merama, ali i suprotno poslovnom ponašanju. Reč je o garaži u centru Beograda i ona bi trebalo da bude ogledalo grada“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari