Rada Đuričin predsednica žirija Skadarlijske šeširijade 1Foto: TOB

Predsednica žirija jubilarne pete Skadarlijske šeširijade, koja će biti održana u subotu 1. jula u 18 sati, biće poznata glumica Rada Đuričin, koja će i otvoriti međunarodni festival šešira zajedno sa prestavnikom Grada.

Ostali članovi žirija biće književnica Lala Larisa Brankov i legendarni glumac Toma Kuruzović, saopštio je na konferenciji za medije Miško Lekić, zamenik predsednika organizacionog odbora te manifestacije.

Predsednik organizacionog odbora pete jubilarne Šeširijade prof. dr Miladin Ševarlić, narodni poslanik Skupštine Srbije i predsednik Upravnog odbora Društva Srpskih odmaćina upoznao je prisutne programom manifestacije i najavio da će festival ugostiti takmičare i učesnike iz regiona, te da je posvećen deci i porodici i imaće humani karakter.

Ulaz je slobodan za sve posetioce a obezbeđen je bogat kulturno –zabavni program, skadarlijska lutrija i mini koktel vinarije PIK Oplenac i poslastičarnice Slatko Srce za goste festivala šešira. Svi skadarlijski ugostiteli uzeli su učešće i podržali Međunarodni festival njajšešira.Glimica Nevena Šarčević je zvanično promo lice i portparol pete Šeširijade. Voditelj je, kao i predhodnih godina, poznati gospodin Miša Ćirić sa Srpske naučne televizije.

V.d. direktora Turističke organizacije Beograda i direktor petog festivala šešira pozvao je turiste i goste Beograda da uzmu masovno učešće u takmičenju za najšešir i da ih čekaju lepe turističke nagrade koje je obezbedio TOB. Generalni pokrovitel kao i svih prethodnih pet godina je Međunarodni turistički Savez Sacen International a Turistička organizacija Beograda zadnjih tri suorganizator, uz pokroviteljstvo Grada i opštine Stari Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari