Radojičić: Grad se priprema za doček Nove godine, poslednju reč daće epidemiolozi 1Zoran Radojičić Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je večeras da se grad priprema za doček Nove godine i, naravno, za različite scenarije, ali epidemiolozi sa Kriznim štabom za borbu protiv korone treba da kažu poslednju reč oko toga.

„Beograd je spreman za svaku opciju i svojom logistikom može da podrži i realizaciju svaku od tih opcija za koju se budemo dogovorili. Meni se čini, ako ovaj soj ne stigne do Beograda, da na otvorenom prostoru, pod određenim merama, koje se budu precizno definisale, može da organizujemo doček na jedan relativno bezbedan način“, rekao je rekao je Radojičić, za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je naveo da je „u ovom delu Evrope u padu broj zaraženih, pandemija imao svoj ritam i mora se pratiti i prema tome se orijentisati“.

„Ne možemo imati tu ekstremnu opciju da svi budemo izolovani dve godine koliko traje pandemija, moramo tražiti trenutke kada je manji rizik i tad se ponašati normalnije koliko je moguće“, rekao je Radojičić.

Kako je dodao, grad je spreman za svaki scenario, ukoliko se dogovorimo da može da se sprovede do kraja ovaj koncept organizovanog dočeka „kontrolisaćemo sva pravila koja se budu postavila“.

„Od početka naglašavam da je na otvorenom prostoru manji rizik i i mislim da u ovoj fazi pandemije ima smisla organizovati doček na taj način“, rekao je Radojičić.

Na pitanje da li onda izvesno da će se kontrolisati ko je primio vakcinu, da će biti deljene maske, on je rekao da je spremno 50 000 maski u ovom trenutku kao i da i na taj način možemo pomoći da se sigurnije provede ta noć.

„Ali epidemiolozi moraju saopštiti poslednju reč, zajedno sa ljudima iz Kriznog štaba i napraviti taj kompromis kao što su do sada radili. Nisu lake odluke kao što nisu bile ni prethodne dve godine ali borilimo se svi zajedno“, rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari