Raspisan konkurs za učeničke i studentske stipendije grada Beograda 1Foto: FoNet

Konkurs za dodelu stipendija Grada Beograda najboljim učenicima i studentima raspisan je danas, a rok za dostavljanje prijava je narednih 15 dana, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

„Nastavljamo sa podrškom učenicima i studentima kojima je to potrebno. Stipendije za učenike i studente sa invaliditetom su dodeljene krajem prošle godine u iznosu od 4,6 miliona dinara, a ovo je drugi deo konkursa kojim ćemo dodeliti još 146 stipendija u vrednosti od 16,8 miliona dinara“, rekao je Gak, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

On je objasnio da je ove godine kao novina uveden i kriterijum socijalno-ekonomskog statusa porodice učenika i studenata, s obzirom na to zbog virusa korona nisu održavana školska takmičenja koja su se svih prethodnih godina bodovala na konkursu.

„Na taj način smo osigurali da novac Grada Beograda bude podrška u daljem obrazovanju onima kojima je ovaj vid pomoći najpotrebniji“, rekao je Gak.

Nakon završetka konkursa dodeliće se 35 stipendija učenicima srednjih škola (30 stipendija učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola, pet stipendija učenicima umetničkih škola) i 111 stipendija studentima visokoškolskih ustanova (59 stipendija studentima prirodno-matematičkog usmerenja, 39 stipendija studentima društveno-humanističkog usmerenja i 13 stipendija studentima umetničkog usmerenja).

Učenici srednjih škola dobijaju 10 hiljada dinara mesečno, dok stipendija za studente iznosi 12 hiljada dinara i isplaćuje se u deset jednakih mesečnih rata.

Detalji konkursa, način i adresa za slanje prijava objavljeni su na sajtu Grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari