Rasplet slučaja Dobrinke Ilić: Gradska opština Palilula i Infostan priznali grešku, preuzeli otplatu duga 1Foto: Dejana Majstorović (ilustracija)

Gradska opština Palilula i Infostan će platiti dug za komunalije koji je Dobrinka Ilić (70) bila primorana da plaća za stan iz kog ju je opština iselila 2010. godine, a ona je bila primorana da plaća račune i da joj se godinama gomilaju dugovi, saopštila je danas inicijativa „Za krov nad glavom“.

Nakon što je Dobrinkina situacija dospela u javnost, čelnici opštine su prihvatili da su delom odgovorni za to što ona godinama nije mogla da se odjavi sa adrese sa koje je iseljena, i što je godinama plaćala račune za komunalije koje nije napravila.

Zato je predloženo da Infostan napravi reprogram duga, koji će opština potom platiti, što je to javno preduze prihvatilo.

Dokumenta o reprogramu i preuzimanju duga su potpisana u petak, a predstavnici opštine Palilula su obećali da će narednih dana organizovati sastanak i sa pravobraniocem, kako bi se rešio i problem duga za sudske troškove, koji je Dobrinka Ilić dobrim delom platila, a na koji se i dalje gomilaju kamate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari