Rasprava Nikodijevića i Vasić oko predloga zabrane Evroprajda, odbornici Dveri tri opomene 1Skupština grada Beograda Foto: B. Cvejić

Šefica odborničke grupe „Dveri-Patriotski blok“ zatražila je da se na dnevni red sednice Skupštine grada stavi njihov zahtev zabrane održavanja manifestacije Evroprajd, a nakon što joj je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ukazao da grad Beograd nike organizator ove manifestacije, ona je zahtevala da joj se da reč kako bi se obratila.

Vasić je reč na kraju dobila, da bi joj Nikodijević tokom govora rekao da je zamenila nadležnosti, te da njen predlog da se formira privremeno radno telo koje će ispitati okolnosti oko organizacije Evroprajda i Beograda kao domaćina treba da uputi republičkoj Skupštini.

– Vi ste poslanik u dva parlamenta. Očigledno je to došlo prerano, pomešali ste nadležnosti, rekao joj je Nikodijević, da bi joj onda oduzeo reč uz obrazloženje da je zloupotrebila reč koja joj je data.

Ona je odbijala da se pomeri sa govornice, govorila u isključen mikrofon, da bi joj onda predsednik gradske Skupštine dao dve opomene, što znači da joj do kraja sednice nema pravo da učestvuje u raspravi. Nakon što ni posle treće opomene Vasić nije želela da se pomeri sa govornice, Nikodijević je odredio petominutnu pauzu, kada se šefica grupe Dveri pomerila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari