Sa turističkim vaučerima i u objekte Centra dečjih letovališta 1Foto: Beoinfo

Turistički vaučeri koje dodeljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija moći će da se koriste i u objektima Centra dečjih letovališta, saopštio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

– Budući da su rekreativne nastave i izleti za decu ovog leta otkazani zbog korona virusa, odlučeno je da se objekti ponude i za šire komercijalne potrebe, što će sigurno smo puno značiti mnogim porodicama koje ove godine neće putovati van Srbije a žele lokacije prilagođene deci, sa sadržajima namenjenim njima – navodi se u saopštenju Sekretarijata.

Centar dečjih letovališta Grada Beograda (CDL) u svom sastavu, ima šest dečjih odmarališta: „Mitrovac” na Tari, „Bukulja” u Aranđelovcu, „Rudnik” na Rudniku, „Stanišinci” na Goču, „Stevan Filipović” na Divčibarama i „Šuplja stena” na Avali.

Kapacitet objekata CDL-a je oko 1.500 mesta ukupno a njihova najveća prednost je što su namenjeni organizovanom boravku dece, pa su pre svega pogodni za porodice sa decom koje žele da odmor provedu u prirodi.

„Mitrovac na Tari” je dečje letovalište na Tari na nadmorskoj visini od 1.080 metara.

Kompleks se sastoji od sedam paviljona od kojih je Centralni paviljon renoviran početkom 2020. godine. Ormaralište raspolaže dvokrevetnim i višekrevetnim sobama.

Sa turističkim vaučerima i u objekte Centra dečjih letovališta 2
Foto: Beoinfo

„Bukulja” u Aranđelovcu nalazi se u srcu Bukovičke banje, u Aranđelovcu, u podnožju planine Bukulja.

Odmaralište je kompletno renovirano početkom 2020. godine i čine ga tri paviljona sa višekrevetnim sobama sa kupatilom.

U ambijentu sa blagom banjskom klimom, sportskim terenima i parkićem, odmaralište pruža mogućnosti za rekreativni boravak dece, bavljenje sportom i organizovane izlete i šetnje do okolnih turističkih atrakcija – Risovačke pećine, jezera Garaš ili izvora mineralne vode.

„Rudnik” na Rudniku je letovalište na istoimenoj planini, u šumi bukovog, hrastovog i borovog drveća.

Početkom godine renoviran je i objekat „Stanišinci na Goču” – letovalište nadomak brojnih jezera i rečica, na posebnom mestu u bukovoj i jelovoj šumi. „Stevan Filipović” na obroncima Divčibara – dečje letovalište na obroncima planine Divčibare, okruženo livadama i pašnjacima sa mekom travom, i pogodnom klimom vazdušne banje, pruža svojim gostima sve što očekuju od odmora za pamćenje.

Kompletno renovirano tokom 2018. i 2019. godine, sa krevetima sa fiokicama, podeljeno u dva paviljona, sa oko 240 mesta, sportskim terenima, uređenim parkovima, odličnom kuhinjom i mogućnostima za rekreaciju, sport i učivanje u prirodi, pravi je izbor za goste svih generacija.

Uz tradicionalni doček sa pogačom i solju, odličnu atmosferu i celodnevni program, svaki gost iz ovog letovalište ponese pregršt uspomena.

„Šuplja stena na Avali” je letovalište na planini Avala, koje se sastoji od dva renovirana objekta, među četinarima, sa ljuljaškama i spravama za decu, otvorenim bazenom i terenima za sport i rekreaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari