Šapić: Građanima Krnjače mnogo obećavano, a nabavka raspisana samo za deo leve obale Dunava 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas građanima Krnjače da im je mnogo obećavano, ali da se poštovanje pokazuje samo ukoliko im se govori istina, a da je istina da je nabavka raspisana samo za deo leve obale Dunava, a ne za celu, kako je najavljeno, i da je to još jedna neistina u nizu, javlja Beoinfo.

On je tokom obilaska radova na izgradnji kanalizaciono-crpne stanice „Krnjača 2“ istakao je kanalizaciona crpna stanica počela da se radi pre dve godine, a da će biti u potpunosti završena za oko mesec dana, te da ima kapacitet da opslužuje čitavu levu obalu Dunava.

„Kada je budemo pustili u rad, a očekujemo da će to biti 1. juna, ljudi koji žive u ovom delu leve obale Dunava moći će da dobiju priključke na kanalizaciju“, istakao je Šapić.

Gradonačelnik je ukazao na nove nelegalne priključke, zbog čega je došlo do izlivanja fekalija u kolektor, što će opet ugroziti sugrađane koji žele da se legalno priključe.

Šapić: Građanima Krnjače mnogo obećavano, a nabavka raspisana samo za deo leve obale Dunava 2
Foto: Beoinfo

„Ukoliko do juna ne dobijemo sredstva od Evropske investicione banke za ovaj projekat, ne možemo više da čekamo i moraćemo da nađemo drugi način finansiranja, jer se čekanje odužilo na pet godina. Apelujemo na najviše organe Evropske investicione banke da utiču na odobravanje kredita“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, bilo bi najbolje ostati sa njima, jer se neće gubiti vreme na traženje alternativnog finansiranja.

„Nama su procesi ponuđača prošli, imamo izvođača koji ispunjava uslove da može da krene sa radovima“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari