Šapić prihvatio predlog opozicije da se zatvore kladionice koje su bliže školama nego što je predviđeno 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je prihvatio predlog opozicije koji je stigao u Skupštinu Grada pre nekoliko dana, a odnosi se na to da Grad pošalje zahtev svim školama tražeći spisak kladionica koje su suprotno zakonu bliže školama nego što je predviđeno, u cilju zatvaranja takvih objekata, javlja Beoinfo.

„Drago mi je što su se setili da sam pre deset godina upravo ja radio na tome. iako niko tog posla tada nije bio spreman da se lati“, istakao je Šapić i dodao da apsolutno prihvata predlog.

Kako je istakao, uputiće zahtev Ministarstvu finansija, odnosno Upravi za igre na sreću, da sve kladionice koje se nalaze na nepropisnoj udaljenosti od škola budu zatvorene, kao što je to bio slučaj pre više od deset godina, kada je on bio pomoćnik gradonačelnika.

„Pokazaćemo da je moguće sarađivati i da ćemo svaki dobar predlog da prihvatimo, a konkretno ovaj nadam se vrlo brzo i da realizujemo“, poručio je Šapić.

Gradonačelnik je uputio poziv opoziciji da, ukoliko i oni imaju spisak kladionica nepropisno udaljenih od škola, pošalju Skupštini grada, a on će biti dopunjen onim što škole budu poslale.

„Kontrola i izlazak na teren mogli bi da se obave tokom jula i avgusta, te da od septembra počne i zatvaranje nepropisno udaljenih kladionica“, zaključio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari