SSP: Novac za tablete preusmeriti za besplatne udžbenike i obroke za đake 1foto: Stefana Savić Danas

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) predložio  je danas da novac namenjen za tablete za djake i „druge nedefinisane usluge u budžetu“ bude preusmeren za besplatne udžbenike i obroke.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović je u saopštenju navela da bi sredstva trebalo obezbediti rebalansom gradskog budžata, prenela je SSP.

„Prethodne godine su tableti za samo četiri razreda osnovne škole u nabavci, koja je proglašena državnom tajnom, ako je verovati novom gradonačelniku (Aleksandru) Šapiću, koštali Beograđane neverovatnih 1,7 milijardi dinara“, rekla je ona.

Kazala je da SSP predlaže da rebalansom budžeta, Grad predvidi iz ušteda „na ovogodišnjim tabletima i drugim nedefinisanim uslugama u budžetu“ nabavku udžbenika za sve učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole i za sve beogradske srednjoškolce.

Istakla da je predlog SSP da se u planiranom rebalansu budžeta obezbede sredstva kojim bi se o trošku grada obezbedili udžbenici i obroci u školama za sve beogradske osnovce i srednjoškolce.

„Pored toga predlažemo da se uvede jedan besplatan obrok za sve učenike što bi koštalo četiri milijarde dinara, a novac bi se obezbedio tako što bi se tekuće popravke i održavanja smanjila za taj iznos“, rekla je ona.

Napomenula je da je u budžetu Grada iznos za tekuće popravke i održavanja  povećan za 5,5 milijardi dinara u odnosu na 2013. i da ,kako je kazala, „niko ne zna kako i na šta se taj novac troši“.

„Umesto besmislenih i sumnjivih troškova, gradska vlast može direktno da pomogne Beograđanima tako što će njihova deca dobiti od svog grada nešto što će im zaista koristiti i olakšati im školovanje“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari