SSP traži da vlast u Beogradu postupa po zakonu prema kladionicama i kockarnicama kod škola 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) je danas upozorio da gradska vlasti ne reaguje na protivzakonit rad kladionica i kockarnica u blizini škola, i tražila da odmah počnu da postupaju po zakonu.

Predsednica Gradskog odbora SSP Mila Popović je novinarima rekla ispred Prve beogradske gimnazije da je SSP zato danas predala gradskim vlastima predlog Odluke o oglašavanju kladionica i kockarnica.

Podsetila je da je SSP pre 60 dana pokrenula to pitanje, a da kockarnice i kladionice koje krše zakon nisu zatvorena i kažnjene.

Pitala je zašto inspekcije ne rade svoj posao i pitala koga i čega se plaše, pa ne mogu da sprovedu zakon.

Rekla je da se u predlogu SSP traži da se zabrani i reklamiranje kladionica i kockarnica u školskim dvorištima i na sportskim i dečijim igralištima.

SSP traži i da se uklone neonske i led reklame i zatamnjeni izlozi na tim objektima i da se izlozi budu providni.

Zahtevaju i da, kako je rekla, na svakom izlogu kladionice bude istaknut plakat upozorenja da je maloletnicima zabranjeno učestvovanje u igrama na sreću.

Kazala je da tog plakata sada nema na izlozima kladionica i kockarnica, te podsetila da po zakonu ti objekti ne smeju da bude na rastojanju manjem 200 metara od osnovnih i srednjih škola.

„Zahtevamo da se primenjuje zakon i da se pomogne Beograđanima“, rekla je ona podsetivši i na stitistički pogubne podatke o posledicama kockanja.

Rekla je da se SSP obratio i aktulenom gradonačelniku Aleksandru Šapiću jer je svojevremeno bio pomoćnik gradonačelnika Dragana Đilasa, kada je, kako je kazala, zbog kršenja zakona zatvoreno 86 kladionica.

„Zbog toga smo mu se i obratili, misleći da će rešiti ovaj problem, ali osim što ga nije moguće rešiti u proteklih 60 dana, nije se desilo ništa“, rekla je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari