Stanisavljević: Svim licima bez krova nad glavom u Beogradu biće pružena pomoć 1Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu Foto: prihvatiliste.com

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je za RTS da beskućnici mogu potražiti smeštaj tokom ovih hladnih dana u Prihvatilištu za stara i odrasla lica u Kumodraškoj.

Ona je istakla da se tamo trenutno nalazi 61 osoba, a da je dostupno 100 kreveta.

– U toku prošle godine otvorili smo i objekat na Vračaru gde je smešteno 13 korisnika. Takođe, imamo spreman još jedan dodatni objekat sa 20 kreveta, pratimo situaciju i svima će pomoć biti pružena. Kada su u pitanju deca, pre dve godine otvoreno je Prihvatilište za decu gde se trenutno nalazi 23 dece – navela je Nataša Stanisavljević, a prenosi Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Kako je istakla, od subote je bilo pet hitnih prijema koji se rade po uputu centara za socijalni rad i oni su prvi koji su uključeni u zbrinjavanje građana kojima je potrebna pomoć.

Kada su u pitanju protivepidemijske mere, Nataša Stanisavljević je rekla da se svim novim korisnicima prvo rade testovi na prisustvo virusa.

– Novim korisnicima koji se primaju u ustanove socijalne zaštite pa i u prihvatilišta prethodno se rade testovi na prisustvo kovida 19. Testiranje je organizovano u saradnji sa zdravstvenim ustanovama. Korisnici uopšte ne čekaju i socijalni radnici su ti koji ih vode na testiranje koje je besplatno. Po dobijanju negativnog testa vrši se prijem korisnika u ustanovu, ali i pored toga oni provode jedan period u izolacionim blokovima. Ponosna sam na činjenicu da Prihvatilište za odrasla i stara lica nije imalo nijednog zaraženog korisnika – rekla je Stanisavljević.

Ona je izjavila da je od početka godine bilo 109 prijema, a da je za 44 korisnika pronađen trajni smeštaj.

– Apelujem na sve sugrađane da kada vide da je nekome potrebna pomoć, to odmah prijave nadležnim institucijama jer je Grad preduzeo sve neophodne mere i naša vrata su svima otvorena – zaključila je Nataša Stanisavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari