Sutra nova akcija suzbijanja komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje 1Foto: Beoinfo

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine „Gradske čistoće“ i u utorak će sprovoditi akciju suzbijanja komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje, javlja danas Beoinfo.

Ekipe „Čistoće“ će od 18 časova do ponoći sprovoditi tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na lokalitetima: Pregrevica, Ada Ciganlija, Ada Međica, Pinosava, Avala, Šuplja stena, Slatina, Prnjavor, Trešnja, Ralja, Rušanj, Ripanj, Zuce, Beli potok, Ostružnica, Umka, Batajnica, Busije, Dobanovci, Jakovo, Boljevci, Kumodraž selo, Kumodraž, Jajinci, Šangaj, Ugrinovci, Petrovčić, Progar, Bečmen i Batajnica.

Iz „Čistoće“ napominju da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu povoljni.

Preparate koje ekipe „Čistoće“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i oni su upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah, poručuju iz tog JKP.

Ukoliko građani primete povećani broj komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari