Tatalović: Inspekcijske službe sistematski devastirane 1Foto: N1

U Beogradu je na snazi korptivni mehanizam, a inspekcijske službe su devastirane, kaže za Danas Filip Tatalović, potpredsednik Gradskog odbora DS u Beogradu, povodom rušenja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru u petak.

– Radi se o jednostavnom koruptivnom mehanizmu. Nadležne institucije izdaju građevinsku dozvolu za projekat koji je savim u redu. Na papiru. Onda se izgradi mnogo veći objekat nego onaj za koji je izdata dozvola. Onaj ko treba pobrine se da inspekcija ne izađe na teren. Zapravo, inspekcijske službe su od trenutka kada su prebačene sa nivoa opština na grad sistematski devastirane tako da su i oni inspektori koji žele da rade svoj posao onemogućeni u toj nameri – objašnjava Tatalović.

Danas je ispred zgrade opštine Vračar održan protest sa kojeg je tražena ostavka zamenika gradonačeonika Beograda kao i utvrđivanje ko je potpisao projekat za izgradnju zgrade u Vidovdanskoj ulici.

Ostavku su tražili predstavnici udruženja Oslobodimo Vračar, Srce grada, Udruženje Topolska, a skupu je prisustvovalo stotinak građana, kako je javio N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari