Tri ponuđača za šine na Mostu na Adi 1Foto: Arhiva

Energoprojekt, Štarbag i jedna španska kompanija poslali su ponude za postavljanje šina na Mostu na Adi, izjavio je juče gradski menadžer Goran Vesić.

U naredne dve nedelje Direkcija za građevinsko zemljište izvršiće procenu ponuda i utvrditi da li su sve zasnovane na zakonu, a onda će izabrati najpovoljnijeg ponuđača sa kojim ćemo potpisati ugovor, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, radi se o postavljanju 2,7 kilometara šina i povezivanju Banovog Brda i Rakovice sa Novim Beogradom, a radovi bi mogli da počnu u nekoliko narednih meseci.

Kada to završimo, proširićemo mrežu tramvaja i stvorićemo uslove da radimo Bulevar patrijarha Pavla, što je, u stvari, pristupna saobraćajnica iz Rakovice prema Mostu na Adi, objasnio je Vesić.

On je istakao da je u toku tender za prvi deo Bulevara patrijarha Pavla, do Pere Velimirovića, vredan 300 miliona dinara.

Kada to budemo završili, raspisaćemo tokom godine još jedan tender za drugu fazu, vrednu milijardu i po dinara, i tada ćemo imati kompletno urađene pristupne saobraćajnice od Rakovice prema Mostu na Adi, sa novim tramvajskim šinama, istakao je Vesić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari