Tri ponuđača za šine na Mostu na Adi 1Foto: Arhiva

Energoprojekt, Štarbag i jedna španska kompanija poslali su ponude za postavljanje šina na Mostu na Adi, izjavio je juče gradski menadžer Goran Vesić.

U naredne dve nedelje Direkcija za građevinsko zemljište izvršiće procenu ponuda i utvrditi da li su sve zasnovane na zakonu, a onda će izabrati najpovoljnijeg ponuđača sa kojim ćemo potpisati ugovor, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, radi se o postavljanju 2,7 kilometara šina i povezivanju Banovog Brda i Rakovice sa Novim Beogradom, a radovi bi mogli da počnu u nekoliko narednih meseci.

Kada to završimo, proširićemo mrežu tramvaja i stvorićemo uslove da radimo Bulevar patrijarha Pavla, što je, u stvari, pristupna saobraćajnica iz Rakovice prema Mostu na Adi, objasnio je Vesić.

On je istakao da je u toku tender za prvi deo Bulevara patrijarha Pavla, do Pere Velimirovića, vredan 300 miliona dinara.

Kada to budemo završili, raspisaćemo tokom godine još jedan tender za drugu fazu, vrednu milijardu i po dinara, i tada ćemo imati kompletno urađene pristupne saobraćajnice od Rakovice prema Mostu na Adi, sa novim tramvajskim šinama, istakao je Vesić. 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.