U Beogradu uništavanje komaraca i iz vazduha zbog virusa Zapadnog Nila 1Foto: Pixabay/Amissphotos

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas da se, zbog virusa Zapadnog Nila, uništavanje komaraca sprovodi i iz vazduha, uz pomoć aviona za zaprašivanje.

Gradonačelnik je naglasio i da „postoji osnovana briga“ da se virus Zapadnog Nila ne „preklopi“ sa infekcijom korona virusa i da se to upravo sprečava suzbijanjem komaraca i iz vazduha“.

Ipak, po njegovim rečima, prilikom suzbijanja komaraca ključno je prskanje sa zemlje između 20 i 21 časa, kada su aktivni i ima ih oko kuća.

radojičić je potvrdio da je tokom analize komaraca detektovan virus Zapadnog Nila što „nije neočekivano“ i „nije prvi put“, preneo je Beoinfo.

Virus Zapadnog Nila prenose kućni komarci (Culex pipiens) koji se hrane u zatvorenom prostoru i lete 200 metara oko kuća i zgrada. Simptomi zaraze tim virusom su visoka temperatura, malaksalost, povraćanje, glavobolja ali i neurološki problemi kao pto su bolovi u vratu, tremor, paraliza.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “U Beogradu uništavanje komaraca i iz vazduha zbog virusa Zapadnog Nila”

  1. Pa čekaju da nas između komarci pa onda se tek sete da prskaju iz aviona, zašto odmah to ne urade pitam se… Čiji je interes, zašto se čeka toliko ..Sramota šta nam rade…

  2. Gradonačelniče kada će početi zaprašivanje na Levoj strani Dunava,oko Borče,pojedoše nas komarci.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.