U Čuburskom parku 14. septembra Treći „Pet Day“ 1Ilustracija Foto: Pixabay/Jaminriverside

Manifestacija koja propagira odgovorno vlasništvo nad kućnim ljubimcima na Vračaru „Pet Day“ treća po redu, biće održana 14. septembra, u Čuburskom parku od 17 časova.

Organizuju je opština Vračar u saradnji sa JKP ,,Veterina – Beograd“’, organizacijom Animal Rescue Serbia i domaćom proizvodnjom hrane za pse ,,Premil„.

Pre tri godine ustanovili smo ovu manifestaciju sa ciljem intenzivnije komunikacije sa građanima na temu kako i na koji način da zajedno unapredimo koncept odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima na Vračaru, kao i o svemu ostalom što je potrebno uraditi da Vračar bude još lepše mesto za život. Opština Vračar će nastaviti da različitim aktivnostima, promoviše sve segmente odgovornog vlasništva, kao što su, važnost čipovanja, vakcinisanja i sterilizacije, kao i princip da vlasnik ne može da napušta svog ljubimca“, navodi se u saopštenju opštine Vračar.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, kako navode, članovi organizacije Animal Rescue Serbia predstaviće i prvi lokalni spasilački tim koji će delovati na Vračaru.

Jedan od glavnih ciljeva organizacije Animal Rescue Serbia, je, da u svakoj opštini Srbije ima spasilačke timove, koji će u svojoj lokalnoj sredini spasavati životinje, ali ako zatreba i ljude. Nakon tri godine njihovog rada na širenju ove ideje, prvi ugovor o saradnji ove vrste je potpisan upravo sa Gradskom opštinom Vračar, koja je i prva Pet Frendli opština u našoj zemlji. Formiranjem ovakve spasilačke jedinice, stanovnici opštine Vračar moći će svakodnevno da se oslone na besplatnu pomoć spasilaca Animal Rescue Serbia“, poručuju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari