Umesto proizvodnje, u Ikarbusu servis za kineske autobuse? 1Foto: Ikarbus.rs

Umesto da postane regionalni šampion za proizvodnju gradskih autobusa, Ikarbus je danas sveden na servis za uvozne kineske autobuse marke „Higer“, prema informacijama koje je podelio Centar za lokalnu samoupravu (CLS).

Ta organizacija zatražila je danas u saopstenju od gradskih vlasti da javno predstave ugovore na osnovu kojih je uvozniku DAT holdingu preko NVT doo data mogućnost da gotovo besplatno raspolaže Ikarbusom.

„Zato javno postavljamo sledeća pitanja gradskoj vlasti: Da li je tačno da uvoznik kineskog Higera nema svoj pravi servisni centar? Da li je tačno da je uvoznik „Higera“ DAT holding sklopio ugovor sa preduzećem NVT doo., koje je registrovano u stanu na Voždovcu pre godinu dana i bez zaposlenih, a ta firma onda iznajmljuje Ikarbus za servis kineskih autobusa?

Oni pitaju i kako firma NVT održava kineske autobuse ako nema zaposlenih, kao i ko je odobrio da kompanija „Ikarbus“ u vlasništvu države služi za servisiranje kineskih autobusa i šta tačno ona ima od toga.

CLS navodi da se zalaže da se Beograđani voze najkvalitetnijim i najbezbednijim vozilima koja će biti odabrana na otvorenom tenderu, a ne da budu taoci sumnjivog uvozničkog lobija i njihovih saučesnika u gradskoj vlasti i državnim firmama, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari