Uskrs za većinu neradan dan 1Foto: Miroslav Dragojević

Za vreme uskršnjih praznika, prodavnice i ugostiteljski objekti radiće prema utvrđenom prazničnom rasporedu, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Tako će na Veliki petak dežurni prodajni objekti (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi) morati da rade najmanje od 9 do 12 sati, baš kao i u subotu, 15. aprila. Na Uskrs, u nedelju, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok isti objekti u ponedeljak moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Gradske pijace će u petak i subotu, 14. i 15. aprila, raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, a ostalih dana, za vreme uskršnjeg praznika, imaće prilagođeno radno vreme. Zelene pijace na Uskrs neće raditi, osim pijaca „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“, „Dušanovac“ i „Gornja Varoš“. One će raditi od 6 do 13 časova, dok će u ponedeljak, 17. aprila, sve pijace raditi skraćeno od 6 do 13 časova.

Garaža na pijaci „Zeleni venac“ neće raditi u nedelju, 16. aprila, a svim ostalim danima radiće po redovnom radnom vremenu.

Otvoreni tržni centar – „Novi Beograd“ u nedelju i ponedeljak, 16. i 17. aprila, neće raditi. „Dušanovac“ – prodaja iz vozila na Uskrs, 16. aprila, vršiće se od 00 do 6 časova. „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac“ u nedelju i ponedeljak neće raditi. Tržni centar „Krnjača“ (cvetna pijaca) na Uskrs, 16. aprila, neće raditi, dok će ostalih dana raditi uobičajeno od 11 do 8 sati narednog dana. Veletržnica Beograd će tokom praznika, od 14. do 17. aprila, raditi neprekidno, od 00 do 24 časa.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama, mogu 14. i 15. aprila početi sa radom najranije od 6 sati i raditi najduže do 1 sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata, a ostalim danima praznika rade od 6 do 24 sata i emituju muziku najduže do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

U dane vaskršnjih praznika nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske pumpe

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Besplatan parking

JKP „Parking servis tokom uskršnjih praznika, od petka, 14. aprila, do ponedeljka, 17. aprila, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Takođe, u petak, subotu i ponedeljak, biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31, Kraljice Marije br. 7 i Mileševska br. 51. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Od utorka, 18. aprila, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Radno vreme Maxi i Tempo marketa

Tokom uskršnjih praznika prodavnice svih formata kompanije Delez Srbija (Maxi supermarket, Shop&Go i Tempo) imaće prilagođeno radno vreme. Na Veliki petak, 14. aprila, sve prodavnice biće otvorene za kupce do 18 časova. U subotu, 15. aprila, sve prodavnice imaće redovno radno vreme. Nedelja, prvi dan Uskrsa, biće neradan dan, dok će u ponedeljak, 17. aprila, prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu.

„Super Vero“ radi skraćeno

Marketi „Super Vero“ i „Jumbo“ će na Veliki petak imati skraćeno radno vreme, od 7.30 do 20 časova, kao i u subotu. Na dan Uskrsa, marketi neće raditi, dok će u ponedeljak biti otvoreni po uobičajenom radnom vremenu, od 7.30 do 22 sata.

Dežurne pošte u gradu

U petak, 14. aprila i u ponedeljak, 17. aprila u Beogradu će dežurati pošte: Takovska 2 (non-stop), Savska 2 (od 8 do 15 časova), Zaplanjska 32 – TC Stadion (petak od 8 do 15 časova, ponedeljak od 8 do 19 časova), Nehruova 68b – Univereksport (od 8 do 20 časova) i Bulevar umetnosti 4-6 – TC Novi Merkator (od 8 do 19 časova). U subotu će dežurati pošte: Takovska 2 (non-stop), Savska 2 (od 8 do 15 časova), Zaplanjska 32 – TC Stadion (od 8 do 19 časova), Nehruova 68b – Univereksport (od 8 do 20 časova), Bulevar umetnosti 4-6 – TC Novi Merkator (od 8 do 19 časova), Šumadijski trg 2a (od 8 do 15 časova), Pilota Mihajla Petrovića 8-12 (od 8 do 15 časova), Glavna 8 u Zemunu (od 8 do 15 časova). U nedelju, 16. aprila, non-stop će dežurati pošta u Glavnoj pošti u Takovskoj 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari