Uvedene restrikcije vode u beogradskom naselju Vrčin 1Foto: EPA/NIC BOTHMA

Vodosnabdevanje na celoj teritoriji opštine Grocka je zadovoljavajuća, osim u naselju Vrčin gde su uvedene restrikcije, saopštio je danas Sekretarijat za informisanje Beograda.

Ppredsednik opštine Grocka Dragan Pantelić rekao je da su stigle četiri cisterne sa vodom za piće koje će obilaziti delove Vrčina.

„Pregovaramo trenutno sa jednim privatnim vodovodom kako bismo premostili nedostatak vode u ovom delu opštine dok se trajno ne reši problem vodosnabdevanja izgradnjom sistema Makiš-Mladenovac u martu sledeće godine“, kazao je Pantelić.

On je naveo da taj privatni vodovod pokriva oko 300 domaćinstava, a pošto ima još jedan bunar potrebno je da Gradski zavod za zaštitu zdravlja da odobrenje da se on stavi u funkciju, dodavši da očekuje da u toku dana dobije tu informaciju.

„Ovaj problem nije nastao ove godine, prisutan je u letnjim mesecima i obično se javlja u julu i avgustu, ali je zbog ovih visokih temperatura već sada aktuelan“, rekao je Pantelić i apelovao na građane da namenski i racionalno troše vodu. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari