Venac grada položen na spomenik vojvodi Radomiru Putniku 1Foto: Beoinfo

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas, povodom obeležavanja 104 godine od smrti istaknutog srpskog vojskovođe, venac na spomenik vojvodi Radomiru Putniku na Novom groblju, navodi se u saopštenju.

Vence su položili i državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Miodrag Kapor i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Mladenović je istakao da se nikada ne smeju zaboraviti junaci i heroji koji su doprineli da danas Srbija bude nezavisna i samostalna država.

„Vojvoda Radomir Putnik je jedan od onih koji je izneo teret velikog stradanja, ali i pobede u Prvom svetskom ratu. Njegova uloga u pripremanju srpske vojske i za balkanske ratove i za Prvi svetski rat je ogromna. On je taj koji je reformom vojske i njenim pripremanjem za oslobodilačke ratove učinio da se srpska vojska podigne kao feniks iz pepela i donese oslobođenje južnoslovenskih naroda posle Prvog svetskog rata. Velika slava i hvala vojvodi Radomiru Putniku, koji je primer velikog patriote, rodoljuba, istinskog heroja i pravog srpskog vojnika“, kazao je Andreja Mladenović.

Vence su položili i predstavnici Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912–1920, kao i građani koji neguju sećanja na balkanske ratove i Prvi svetski rat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari