Vesić: Počela kontrola buke, cilj nije obračun sa ugostiteljima već zaštita sugrađana 1Foto: Miroslav Dragojević

Od danas počinje primena Zakona o buci, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da cilj kontrole buke nije obračun sa ugostiteljima već zaštita sugrađana.

Prema njegovim rečima buka je bila jedan od najvećih problema Beograda, na šta se mnogo građana žalilo.

„Obećao sam sugrađanima da će to biti rešeno.Imamo merače buke, to su aparati koje smo kupili za Komunalnu miliciju, dozvoljena buka iznosi 65 decibela a komunalni policajci mogu na licu mesta da izmere buku, zabrane emitovanje muzike, oduzmu sredstva sa kojih se buka emituje, naplate kaznu koja iznosi 200.000 dinara i verujem da će to rešiti problem buke“, naveo je Vesić za TV Vesti, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

On je istakao da će splavovi takođe morati da budu uređeni i da neće moći da emituju muziku preko dozvoljenog nivoa.

„Podsetiću i da smo doneli odluku o planu postavljanja splavova tako da će vlasnici početi da plaćaju to što koriste. Nije naš cilj da oteramo splavove ili da se obračunavamo sa ljudima sa splavova već je moj cilj da oni normalno rade, zarađuju i plaćaju svoje zaposlene ali i da poštuju svoje komšije. Beograd se prepoznaje po splavovima i dok sam ja u Beogradu grad se neće obračunavati ni sa kim već ćemo raditi tako da zaštitimo građane a da oni koji imaju svoje objekte mogu normalno da rade“, kazao je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari