Vesić: Počeli pripremni radovi za izgradnju vodovoda u Vrčinu i Grockoj 1Goran Vesić Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su jutros počeli pripremni radovi za izgradnju vodovoda vredni 1,14 milijardi dinara koji će naselja Grocka i Vrčin spojiti na regionalni vodovod Makiš–Mladenovac, saopštila je Gradska uprava.

Vesić je naveo da radove izvodi konzorcijum domaćih kompanija na čelu sa kompanijom MPP „Jedinstvo AD“ Sevojno i da radovi na postavljanju cevovoda počinju do kraja sledeće nedelje, čim pripremni radovi budu završeni.

„Rok za završetak svih radova je devet meseci, što znači“, precizirao je Vesić, „da će građani Grocke i Vrčina imati stabilno vodosnabdevanje gradskom vodom iz fabrike vode „Makiš“ do proleća sledeće godine“.

On je naveo da je vezni cevovod za Grocku dug oko 15 kilometara, a za Vrčin oko tri kilometra, i da će duž trase cevovoda biće izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice.

Ovim projektom biće obuhvaćen i vodovod za naselje Begaljica, dužine oko osam kilometara, sa dva rezervoara.

Vesić je najavio da će za dve nedelje biti objavljen tender za izgradnju dela regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac, u okviru sektora 6, kojima će biti obuhvaćeni i odvojci za Umčare i Pudarce, dužine 18 kilometara sa tri rezervoara, dve crpne stanice i jednom prekidnom komorom.

Taj cevovod će proći kroz naselje Dražanj i doći do prekidne komore u Kamendolu, rok za izvođenje radova biće 18 meseci, a završetak radova i puštanje u funkciju očekuje se u proleće 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari