Vesić: Počinje proširenje bulevara od Bogoslovije do Mirijeva 1Foto: FoNet/Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd na tenderu dobio izvođača za projektovanje i izgradnju Ulice Dragoslava Srejovića od Bogoslovije do Volgine.​

​Na tender su, kako je istakao pristigle dve ponude, od kojih je povoljniju ponudu u iznosu od 195 miliona dinara dostavila grupa ponuđača koju predvodi preduzeće „Beograd put”.

– U narednih par nedelja biće zaključen ugovor za projektovanje i izgradnju oko 800 metara saobraćajnice, sa po dve saobraćajne trake po smeru, obostranim trotoarima i pratećom infrastrukturom – rekao je Vesić i dodao da je rok za izradu tehničke dokumentacuje 180 dana i još 180 dana za izvođenje radova.

On je podsetio da saobraćajnica Dragoslava Srejovića ima važnu ulogu u povezivanju naselja Mirijevo sa užom centralnom zonom grada.

– Ujedno je i najkraća veza sa centralnim gradskim područjem, kao i veza sa primarnom uličnom mrežom grada i od velikog je značaja za vođenje javnog gradskog saobraćaja. Na ovom potezu osim raskrsnice „Bogoslovija“ značajna je i raskrsnica sa Ulicom Marijane Gregoran. Nastavićemo da projektujemo i rekonstruišemo svake godine po deo ovog bulevara koji će dobiti četiri trake kako bismo jednog dana Mirijevo povezali brzom saobraćajnicom sa Bogoslovijom –  poručio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari