Vesić pozvao građane da glasaju za dizajn vagona budućeg metroa 1FoNet/Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozvao je danas građane da glasaju za jedan od četiri predloga za izgled vagona budućeg beogradskog metroa.

Vesić je za RTS rekao da će glasanje trajati do 15. septembra i da će građani moći da se opredele između četiri ponuđena dizajna pod nazivima „Svetlost“, „Sloboda“, „Sigurnost“ i „Snaga“.

On je u Beogradskoj hronici RTS-a pokazao fotografije predloženih vagona i precizirao da će o tome kasnije večeras, na konferenciji za novinare, biti više reči, kao i kada će početi glasanje.

Vesić je rekao i da će građani moći da glasaju preko sajta grada i da će, u svakom trenutku. moći da vide koliko glasova je dobio svaki od predloga.

On je naveo i da će 15. septembra biti objavljeno koji je predlog pobedio.

Vesić je ponovio da će početkom novembra početi izgradnja depoa na Makiškom polju čime će, kako je rekao, „faktički početi izgradnja metroa“. Prema njegovim rečima, to je istorijska stvar za Beograd.

On je naveo i da Beograd „ne bi dobio metro da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije stao iza toga projekta i da Vlada nije obezbedila 4,6 milijarde evra, koliko će koštati prve dve trase“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.