Vesić: Problem buke u Beogradu biće rešen, akustično zoniranje u svim opštinama

Ostavite komentar


  1. Akustično zoniranje je u Vranju urađeno pre više od 10 godina i ništa se ne sprovodi i ne poštuje. Toliko.

    1. Nadam se da ce predvideti i zastitni zid od buke u naseljima pored pruge (Altina, Zemun polje), gde vozovi u normalnom rezimu rada stvaraju ogromnu buku.

  2. Unistili ste Beograd gore nego bilo koji agresor. Verovatno mrzite ovaj grad iz dna duse i ne planirate da zivite u Beogradu kada vam jednog dana istekne politicki rok trajanja.

  3. Treba doneti jednostavna i efikasna pravila. Npr. u zonama stanovanja muzika se isključuje u 22h i tu nama šta da se tumači. Ili izvan granica objekta nivo buke ne sme da pređe 30 Db. Zakon treba da važi za celu Srbiju. Nije samo Beograd ugrožen. U manjim mestima nemaš kome da se žališ pa je problem možda još veći.

  4. Kako ćete da rešite problem kad komunalci noću ne rade, a policija se pravi luda. Cela Srbija je odavno običan vašar gde svako radi šta hoće. Zoniranje je trebalo odvno da bude urađeno pa su mnoge opštine izvrdale tu obavezu. Zone oko bolnica, škola, obdaništa, naučnih ustanova moraju biti zone bez ikakve buke najmanje 200m u krug ako hoćemo da ličimo na normalan svet. Donesite neka pravilla o zoniranju jer ako lokalni moćnici to budu radili imaćete noćne klubove u školskim dvorištima.

  5. zašto samo Beograd? Zar smo mi iz manjih mesta građani drugog reda? Kod nas lokalne kabadahije bukvalno maltretiranja pola grada bukom iz svojih kafica i niko im nista ne moze. Cak ni policija.

  6. Grad (građani) je uložio silan novac u rekonstrukciju ulica 27. Marta i Kraljice Marije. Primenjena je podloga koja smanjuje buku. Tramvajske šine sa nekom izolacijom urađene su sa istom namerom. Ono što je neshvatljivo jeste da nisu rešili problem poklopaca šahtova koji prilikom prolaska vozila BESOMUČNO KLOPARAJU, LUPAJU I KIDAJU ŽIVCE.

  7. Kada će te da završite šetalište od Brankovog mosta do kališa, gradte ga već 15 meseci, 800 metara??? Mnogo započeli uz veliku pompu, malo šta završili.

  8. Pa to je velegrad. Buka je sastavni deo njega, ako ti se ne svidja vrati se u ono svoje selo, tamo sigurno nema buke. Molim te vrati se.

  9. Trotoar u Ustanickoj kod opstine, toliko je razrovan i raspadnut da na nekim mestima i ne postoji. Bas se, dok lomatam noge, radujem kontroli buke.

  10. „Akustično zoniranje“ je najveća budalaština lika iz teksta. Problem se rešava generalno, uvodjenjem i striktnim Zakona o zaštiti od prekomerne buke. A to bi važilo za neke normalne zemlje gde na vlasti ne sede nesposobne dvorske lude koje izmišljaju „besne gliste“ i gledaju kako bi se više i bolje uvukle šefu u bulju.

  11. Do ponoći mogu da rade kafane i kafići i bašte posle tog zatvaranje,kao svuda u EU.Sutra se radi i ide u školu ,zbog splavova nema spavanja bezobrazluk.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.